top of page
talks_confi.png


Over ons
 

LG Sustainability Week-Butterflies.png

 

 

De weg naar een duurzame toekomst vraagt elke dag iets van ons. Tijdens de jaarlijkse Week van de Duurzaamheid organiseren we leuke en educatieve evenementen met als doel: deelnemers inspireren de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) te omarmen. De week wordt georganiseerd door en vóór studenten en medewerkers van ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente. Deelnemers doen deze week kennis op over duurzaamheid, ontdekken nieuwe thema’s en bedenken oplossingen voor uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.


Over de organisatoren

Leren van elkaar

 

Een duurzame wereld bereik je niet alleen. We hebben experts nodig op het gebied van bijvoorbeeld landbouwverbetering, duurzame mode en groene energie-innovatie. Iedere onderwijsinstelling heeft zijn eigen inspirerende verhaal en doelen rondom duurzaamheid die allemaal aan bod komen tijdens deze week.

Samen werken we aan een duurzame wereld!


Duurzaamheid binnen ROC van Twente

 

Als ROC van Twente zijn we ons ervan bewust dat we niet alleen op de wereld zijn. De samenleving vraagt ons om flexibel te zijn. Het beroepenveld is altijd in ontwikkeling en de enige constante is dat de wereld continu in beweging is.

Binnen deze veranderende omgeving hebben we een aantal thema’s & ontwikkelingen benoemd die belangrijk zijn en waar wij een waardevolle bijdrage aan willen leveren. Eén daarvan is ‘Duurzaam denken én doen’. In onze omgang met elkaar, in onze samenwerking met partners en de rest van de wereld. Nu en in de toekomst.

MF00762.jpg


Saxion Green Office

 

Het Saxion Green Office is dé plek bij Saxion waar we de Sustainable Development Goals (SDG's) verankeren. Vanuit het Green Office inspireren, enthousiasmeren en activeren wij studenten en medewerkers om een bijdrage te  leveren aan de SDG’s.

 

Daarnaast zorgt het Green Office ervoor dat duurzame initiatieven zichtbaar worden voor heel Saxion en proberen wij de betrokkenheid van studenten bij deze initiatieven te verhogen. We organiseren evenementen en brengen samenwerking tot stand. De ambitie van het Saxion Green Office is om de SDG’s onderdeel te maken van het DNA van medewerkers en studenten.

Green Office_RGB.jpg


Green Hub Twente

 

De Green Hub Twente is het centrale punt voor kennis en initiatieven op het gebied van duurzaamheid binnen de Universiteit Twente. We willen mensen inspireren en helpen om hun ideeën en ambities te realiseren die bijdragen aan een duurzame transformatie binnen de UT en de bredere samenleving.


Je vindt ons op de campus van de Universiteit Twente in Bastille kamernummer 304.

UT_Logo_Combined_Black_CMYK_EN Green Hub Twente.jpg


Geschiedenis Week van de Duurzaamheid
 

2019.

In dit jaar is de Week van de Duurzaamheid ontstaan op de Universiteit van Twente. Tijdens deze eerste editie werkte de Universiteit van Twente samen met regionale partners en de Dutch Sustainable Fashion Week.

2020.

Na het succes van de eerste Week van de Duurzaamheid is er een samenwerking opgezet tussen de Universiteit van Twente, ROC van Twente en Saxion. Het doel van de samenwerking was om meer studenten en medewerkers te inspireren voor de verschillende aspecten van duurzaamheid.

2021.

Ondanks de uitdagingen die de Covid-19 pandemie met zich meebracht, organiseerden de onderwijsinstellingen voor de tweede keer gezamenlijk de Week van de Duurzaamheid. Het evenement wat begonnen is in Enschede, is nu een regionaal evenement in verschillende steden om nog meer medewerkers, studenten én externen te verbinden en te interesseren voor duurzaamheid.

2022.

De derde Week van de Duurzaamheid was een geslaagde editie met veel activiteiten. Studenten en medewerkers deden nieuwe kennis op, ontdekten nieuwe onderwerpen en bedachten oplossingen voor complexe uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.

2023.

We kijken terug op een succesvolle week vol activiteiten en evenementen, waarbij iedereen kon kennismaken met duurzame initiatieven in de regio Twente én inspiratie heeft opgedaan om zelf bij te kunnen dragen aan een duurzame samenleving.

Week van de Duurzaamheid 2021, 2022 & 2023

sw2021cleaning.jpg
bottom of page