top of page
talks_confi.png


Over ons
 

LG Sustainability Week-Butterflies.png

 

De weg naar een duurzame toekomst vraagt elke dag iets van ons, maar één week in het jaar willen we er extra aandacht aan besteden.

 

De Week van de Duurzaamheid is een jaarlijkse week vol leuke en educatieve evenementen, bedacht om deelnemers te inspireren duurzaamheid te omarmen. De week wordt georganiseerd door studenten en medewerkers van ROC van Twente, Saxion en de Universiteit Twente. Samen verzorgen ze activiteiten met het thema duurzaamheid. Deelnemers kunnen hier kennis opdoen over duurzaamheid, nieuwe onderwerpen ontdekken en oplossingen bedenken voor complexe uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.


De Week van de Duurzaamheid 2021

 

sw2021cleaning.jpg


Duurzaamheid binnen ROC van Twente

 

ROC van Twente wil betekenis geven aan haar onderwijs. We leiden jonge mensen op tot vakman en vakvrouw, maar ook tot burger. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk maatschappelijk thema. Nu en in de toekomst.

MF00762.jpg


The Saxion Green Office

Het Saxion Green Office biedt een helpende hand aan iedereen binnen Saxion die een connectie wilt maken van de Sustainable Development Goals naar hun dagelijkse leven.

 

Wij willen mensen inspireren om meer te leren over het onderwerp en hen te enthousiasmeren om actief mee te werken aan de groene uitdagingen van de toekomst.

 

Je kunt ons vinden in Deventer in ruimte B1.33 & in Enschede in ruimte F1.32.

Green Office - header .png


Green Hub Twente

 

De Green Hub Twente is het centrale punt voor kennis en initiatieven op het gebied van duurzaamheid binnen de Universiteit Twente. We willen mensen inspireren en helpen om hun ideeën en ambities te realiseren die bijdragen aan een duurzame transformatie binnen de UT en de bredere samenleving.


Je vindt ons op de campus van de Universiteit Twente in Bastille kamernummer 304.

UT_Logo_Combined_Black_CMYK_EN Green Hub Twente.jpg


Over de Organisatoren

Leren van elkaar

 

We hebben experts nodig op gebied van diverse vlakken: van het verbeteren van landbouwpraktijken, tot het creëren van duurzame mode, het innoveren van de groene energietransitie, en nog veel meer. Door de verschillende vaardigheden en expertises van ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente te bundelen, helpt de Week van de Duurzaamheid 2022 een plek te creëren waar deelnemers worden geïnspireerd en kunnen leren van elkaar. Op deze manier kunnen we werken naar ons gezamenlijke doel: een duurzame wereld!


Historie Week van de Duurzaamheid
 

 

De week van de duurzaamheid is een jaarlijks terugkerend evenement met als doel het promoten en inspireren van een duurzame mindset in studenten en medewerkers op het ROC van Twente, Saxion en de Universiteit van Twente. Deze instituten werken samen met verschillende partners om allerlei evenementen te organiseren. Elk van deze partners heeft zijn eigen inspirerende verhaal en doelen omtrent duurzaamheid die allemaal aan bod komen tijdens deze week.

2019.

De Week van de Duurzaamheid is ontstaan op de Universiteit van Twente. Tijdens de eerst editie werkte de Universiteit van Twente samen met regionale partners en de Dutch Sustainable Fashion Week.

2020.

Na het succes van de eerste Week van de Duurzaamheid is er een samenwerking opgezet tussen de Universiteit van Twente, ROC van Twente en Saxion. Het doel van de samenwerking was om meer studenten en medewerkers te inspireren voor de verschillende aspecten van duurzaamheid.

2021.

Zelfs met de uitdagingen die de Covid-19 pandemie met zich meebracht, inspireerde de tweede editie de instituten om door te gaan met hun samenwerking en de impact van de Week van de Duurzaamheid te vergroten. Begonnen in Enschede, is het nu een regionaal evenement in verschillende steden om meer medewerkers, studenten en externen te verbinden en te interesseren voor duurzaamheid.

bottom of page